Kojic Acid

Wat doet Kojic Acid?

Kojic Acid (Nederlands: Kojinezuur) heeft een verhelderende en depigmenterende werking. Dit komt doordat het de aanmaak van Tyrosine remt. Dit is het aminozuur dat nodig is om melanine te maken. Melanine is het daadwerkelijke stofje (het pigment) dat effect heeft op jouw huidskleur. Omdat dit zuur dus indirect de aanmaak van melanine vermindert, heeft het een oplichtend effect. Je kunt producten met dit ingrediënt inzetten tegen zonschade, littekens en pigmentatie.

Het is een natuurlijk alternatief voor voorgeschreven blekers zoals Hydrochinon en kent weinig bijwerkingen.

Hoe wordt Kojic Acid  gemaakt?

Kojinezuur wordt gewonnen uit de koji-schimmel, Aspergillus oryzae, die wordt gekweekt op rijst, mout of andere graansoorten. De schimmel wordt in een vochtige omgeving gehouden en gevoed met suiker of andere voedingsstoffen, zodat het kan groeien en zetmeel kan afbreken.

Er zijn verschillende manieren om kojinezuur te winnen uit de schimmel:

  1. Fermentatie: De schimmel wordt gefermenteerd in een vochtige omgeving om kojinezuur te produceren. Dit gebeurt meestal in grote tanks, waarbij de temperatuur en het vochtgehalte worden gecontroleerd om de groei van de schimmel te optimaliseren.

  2. Extraction: Na de fermentatie wordt het kojinezuur geëxtraheerd uit de schimmel met behulp van water of een oplosmiddel, zoals ethanol of aceton.

  3. Filtratie: Na de extractie wordt het kojinezuur gefilterd om overtollig materiaal te verwijderen.

  4. Zuivering: Ten slotte wordt het kojinezuur gezuiverd en gezuiverd om te voldoen aan de specificaties van de eindgebruiker. Dit kan gebeuren door middel van verschillende technieken, zoals chromatografie of distillatie.

Kojic Acid - Kojinezuur

Producten met Kojic Acid

gratis
een productadvies
voor jou op maat?
Onze gediplomeerde huidtherapeut
is voor jou beschikbaar.
0
De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 92 reviews.
Winkelmand