Zinkoxide

Zinkoxide wordt in cosmetica vaak gebruikt in de vorm van een wit of geel poeder. Het wordt gemaakt door het verbranden van zink. Aan gebracht op de huid heeft het beschermende eigenschappen en is het breed inzetbaar.

Het is verkoelend, jeukstillend en indrogend. Afhankelijk van hoe het verwerkt is, zal de werking meer indrogend of beschermend zijn. Bij luieruitslag vormt zinkzalf een beschermende laag waardoor de huid niet verder geïrriteerd wordt.

Ook wordt zinkoxide in zonnebrandcrèmes verwerkt als minerale zonnefilter (spf). Eenmaal aangebracht op de huid werkt het reflecterend. Op deze wijze beschermt het de huid tegen zowel UV-A als UV-B. Doordat het op de huid ligt en er niet intrekt, veroorzaakt het zelden een allergische reactie.

Zinkoxide wordt als SPF gebruikt in de Prevention-lijn van IMAGE Skincare.

gratis
een productadvies
voor jou op maat?
Onze gediplomeerde huidtherapeut
is voor jou beschikbaar.
0
De waardering van theskindepartment.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 31 reviews.
Winkelmand
  • Je hebt nog geen producten toegevoegd.