Aloë Vera

Aloë Vera is een plant die voorkomt in het Caribisch gebied, het Midden-Oosten en Afrika. De plant bestaat voor 95% uit water en voor 5% uit werkzame stoffen. Vanwege deze werkzame stoffen wordt hij vaak gebruikt in cosmeticaproducten. Deze worden ‘gewonnen’ uit de bladeren van de plant, die uit een soort gel bestaan.

De 5% werkzame stoffen bestaan voornamelijk uit vitaminen, mineralen en antioxidanten. Als het om vitamines gaat, dan hebben we het over Vitamine A, C en E. Dit zijn van nature sterke antioxidanten die vrije radicalen neutraliseren. Daarnaast bevat het ook anthraquinone, in hoge concentratie een toxisch stofje, maar in lage concentraties werkt het pijnstillend. Daarnaast heeft het ook een antibacteriële werking en doodt het schimmels.

Ook heeft Aloë Vera een diepe, hydraterende werking. Daarnaast werkt het tegen diverse huidproblemen zoals acné en psoriasis. Ook wordt het veel ingezet in bijvoorbeeld After sun producten, omdat het een kalmerende werking heeft en irritaties kan verminderen.

Aloë Vera
gratis
een productadvies
voor jou op maat?
Onze gediplomeerde huidtherapeut
is voor jou beschikbaar.
0
De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand