Antioxidanten

Op de appel zie je de invloed van antioxidanten, de bovenste helft van de appel is ingesmeerd met een antioxidant en ‘roest’ niet. De onderste zijde is niet ingesmeerd en, na blootstelling aan lucht en licht, gaat deze verkleuren.

Vrije radicalen hebben een grote invloed op huidveroudering. Vrije radicalen zijn stabiele moleculen die een elektron verliezen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren onder invloed van UV-straling, luchtvervuiling, stress of een slecht dieet. Als de balans tussen vrije radicalen en antioxidanten weg is (er dus meer vrije radicalen zijn), dan krijgen de vrije radicalen vrij spel én beschadigen ze gezonde (huid)cellen.

Antioxidanten helpen om de natuurlijke balans in de huid te herstellen en de vorming van vrije radicalen tegen te gaan. Antioxidanten zijn dus sterke wapens die je huid beschermen tegen vrije radicalen en oxidatieve stress. Ze gaan dus huidveroudering tegen!

De meest bekende en sterke antioxidant is Vitamine-C. Daarom vind je deze ook veel terug in goede huidverzorgingsproducten. Vooral de Vital-C-lijn van IMAGE Skincare en de Ampullen van Toskani bevatten hoge concentraties antioxidanten.⁠

producten met antioxidanten​

gratis
een productadvies
voor jou op maat?
Onze gediplomeerde huidtherapeut
is voor jou beschikbaar.
0
De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand