Collageen

Collageen is het belangrijkste én grootste bestanddeel van jouw huid. Het is bindweefsel dat als structuur-eiwit zorgt voor de stevigheid in jouw huid. Er zijn veel typen collageen, maar in je huid is het meestvoorkomende collageen Type I. Naast collageen zit er elastine in je huid, die zorgt voor veerkracht en elasticiteit.

De productie van collageen neemt af naarmate je ouder wordt. Het verlies van collageen is wel 1% per jaar, waardoor je huid slapper en dunner wordt. Je ziet dan ook meer fijne lijntjes en rimpeltjes ontstaan. Naast je leeftijd zijn ook externe factoren van invloed op de afbreuk van collageen / afname van de collageen productie. Denk hierbij aan teveel zon, roken en slechte voeding.

Je kunt je de aanmaak van collageen gelukkig wel stimuleren om zo de natuurlijke productieafname te remmen. Een belangrijk ingrediënt dat vaak daarbij wordt ingezet is Vitamine C, een krachtig antioxidant. Daarnaast is het belangrijk om een goede zonbescherming te gebruiken die de afbraak van collageen tegengaat.

Wist je dat het smeren van collageen niet zoveel zin heeft? De moleculen zijn namelijk te groot om goed door de huid te kunnen worden opgenomen!

boost je collageenproductie en bescherm je huid

gratis
een productadvies
voor jou op maat?
Onze gediplomeerde huidtherapeut
is voor jou beschikbaar.
0
De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 107 reviews.
Winkelmand