Wat is Elastine?

Elastine is een eiwit dat voorkomt in het bindweefsel en wordt, net zoals collageen, aangemaakt door fibroblasten. Het is de basis van elastische vezels in je huid en werkt als elastiek. Het zorgt er namelijk voor dat de huid terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm nadat het is uitgerekt of vervormd en zijn stevigheid behoudt. Dit eiwit geeft jouw huid dus veerkracht, het wordt alleen steeds minder geproduceerd in je lichaam.

Wat kun je eraan doen?

De productie van elastine vermindert naarmate je ouder wordt, dit begint zelfs al vanaf je 25e! Je kunt niet zoveel doen aan de afname van de productie, maar je kunt wel voorkomen dat het snel wordt afgebroken. Onder andere gebruik van een goede zonbescherming helpt hierbij.

Roken wordt geassocieerd met vroegtijdige huidveroudering, waaronder een verminderde elastineproductie en versnelde afbraak van elastine. Het stoppen met roken kan helpen om de afbraak van elastine te verminderen en de gezondheid van de huid te verbeteren.

Het gebruik van huidverzorgingsproducten die retinoïden bevatten, zoals retinol, kan helpen om de productie van elastine te stimuleren en de afbraak ervan te verminderen. Andere huidverzorgingsingrediënten, zoals vitamine C en vitamine E, kunnen ook helpen om de gezondheid van de huid te bevorderen.

Elastine in huidverzorging

Elastine kan ook worden gebruikt in huidverzorgingsproducten, waar het kan helpen om de elasticiteit van de huid te verbeteren en fijne lijntjes en rimpels te verminderen. Het kan ook helpen om de huid te verstrakken en te verstevigen, wat kan helpen om de huid er jonger uit te laten zien.

Wat is elastine?

Producten met SPF (bescherming tegen afbraak elastine)

gratis
een productadvies
voor jou op maat?
Onze gediplomeerde huidtherapeut
is voor jou beschikbaar.
0
De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 110 reviews.
Winkelmand