Jojoba-olie

Wat is Jojoba?

De Jojoba-struik is een plant die voorkomt in Mexico.  De zaden bevatten was, deze was noemen we Jojoba-olie. Doordat het geen vette olie is, wordt deze olie veel gebruikt in cosmetische producten, maar je kunt de olie ook ‘puur’ gebruiken.

Hoe ruikt Jojoba-olie?

Deze goudkleurige olie heeft een lichte, zachte en houtachtige geur.

Wat zijn de goede eigenschappen van Jojoba-olie?

Jojoba-olie is geschikt voor alle huidtypen en voelt zacht en niet vettig aan. Door de hydraterende werking heeft de olie een positieve werking op een droge huid en zal deze snel verzachten. Daarnaast heeft Jojoba-olie talg-regulerende én ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor je deze goed kunt inzetten tegen een vette of puberhuid.

Last van een schrale hoofdhuid en droge haarwortels? Ook dan kun je Jojoba-olie aanbrengen op de hoofdhuid.

Hoe gebruik je Jojoba-olie?

Je kunt deze olie gebruiken om je huid te verzachten als je last hebt van een schrale of droge huid. Zeker bij wat guurder weer kan het erg fijn zijn om deze olie op je gezicht aan te brengen. Je kunt hem daarnaast ook gebruiken om je make-up te verwijderen (met een wattenschijfje) óf als massageolie.

Hoe lang kun je Jojoba-olie bewaren?

Jojoba-olie is ontzettend lang houdbaar, zeker in pure vorm. Bewaar de olie koel en donker (maar niet in de koelkast, want dan kan hij stollen) om er tot wel vijf jaar van te genieten.

Jojoba-olie in huidverzorging
gratis
een productadvies
voor jou op maat?
Onze gediplomeerde huidtherapeut
is voor jou beschikbaar.
0
De waardering van theskindepartment.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.9/10 gebaseerd op 62 reviews.