Retinol

Retinol

Retinol is een van de meest bekende vormen van Vitamine A en wordt veelvuldig toegepast in (krachtige) huidverzorgingsproducten. Ook is het  een antioxidant en heeft dus de capaciteit om schade door vrije radicalen tegen te gaan. Echter de belangrijkste eigenschappen, is dat deze nagenoeg aan iedere cel kan hechten in je huid én ze kan vertellen hoe ze zich moeten gedragen. Wat betekent dat? Dat retinol effectief de collageen- en elastineproductie kan stimuleren, evenals een gezonde celdeling.

Retinol en anti-aging

Retinol staat bekend om zijn anti-aging eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels en andere tekenen van huidveroudering. Retinol stimuleert de productie van collageen, een eiwit dat verantwoordelijk is voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Het kan ook de celvernieuwing bevorderen, waardoor de huid er gladder en jonger uitziet.

Exfolierende werking

Retinol kan een lichte exfoliërende werking hebben, wat betekent dat het kan helpen bij het verwijderen van dode huidcellen en de vernieuwing van de huid kan bevorderen. Dit kan de huidtint verbeteren en de huid een frissere uitstraling geven.

Voor wie?

Je kunt retinol inzetten bij acné, huidveroudering (vermindert rimpels in diepte en aantal), zonschade en pigmentatie/pigmentvlekken. Je kunt het gebruiken bij alle huidtypen, maar rustig opbouwen is aan te raden, omdat je huid eraan moet wennen. Een van onze favorieten met retinol, is de Meditopics Retinol Crème met 1% Retinol.

Gebruik bij zwangerschap wordt afgeraden!

Wat is retinol?

Producten met retinol

gratis
een productadvies
voor jou op maat?
Onze gediplomeerde huidtherapeut
is voor jou beschikbaar.
0
De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand