Zonnebrand voor je baby: do’s en don’ts

We moeten goed onthouden dat de huid van baby’s en jonge kinderen gevoeliger is voor zonverbranding dan die van volwassenen. Daarom is het extra belangrijk om zonnebrand te gebruiken bij baby’s en jonge kinderen om de kans op zonverbranding te verminderen. Je wilt natuurlijk het beste voor jouw kleintjes!

Do’s voor zonnebrand bij je baby

  • Kies een zonnebrandcrème met een SPF van ten minste 30 en gebruik deze regelmatig tijdens het zonnen (iedere 2 uur). Met een dikke, witte crème zie je ook goed waar je bent geweest met insmeren.
  • Gebruik een zonnebrand met een fysische/minerale filter, deze werken direct en werken ook als een soort spiegel, waardoor ze de Uv-stralen goed weerkaatsen.
  • Probeer de blootstelling aan de zon tijdens de heetste uren van de dag te verminderen door in de schaduw te blijven of door een zonnehoed of zonnekleding te gebruiken. Even een rustmomentje is natuurlijk niks mis mee.

Don’ts

  • Probeer de blootstelling aan de zon (vooral bij baby’s) te beperken tot 20-30 minuten per dag, vooral tijdens de heetste uren van de dag.
  • Gebruik een crème en geen sprays! Een spray kan worden ingeademd door je baby en dat is nou juist weer slecht!

Het is belangrijk om te onthouden dat zonnebrandcrème geen volledige bescherming biedt tegen zonverbranding. Vaar dus niet alleen blind op zonnebrandcrème, maar denk ook na over andere maatregelen. Denk hierbij aan de schaduw opzoeken, luchtige kleding dragen en de zon op z’n felst te mijden. Als je baby toch zonverbranding oploopt, is het belangrijk om de huid te koelen en te verzorgen om verdere schade te voorkomen en de genezing te bevorderen.

Welke zonbescherming is er?

We hebben diverse crèmes met SPF in ons assortiment. Hierbij een greep uit de verschillende soorten:

Voor een advies op maat kun je ook altijd terecht bij onze huidtherapeut. Stel je vraag hier.

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 107 reviews.
Winkelmand