Hoe kun je zelf pigmentvlekken behandelen en verzorgen?

Veel mensen hebben last van kleine of grote pigmentvlekken. Vooral pigment in het gelaat wordt als onwenselijk ervaren. Naast professionele behandelingen, kun je ook thuis zelf pigmentvlekken behandelen en er van alles aan doen om nieuwe pigmentvorming te voorkomen. In deze blog bespreek ik een thuispeeling, gebruik van ampullen (en dermaroller) én (last but not least) het belang van een goede, actieve crème met SPF!

Dagcrème tegen pigment/melasma

Een goede dagcrème met SPF mag niet ontbreken. Je hebt verschillende soorten zonnebrandcrèmes die je kunt gebruiken, maar een echte favoriet is de Radiance Daily Cream. Deze bevat niet alleen zonbescherming, maar ook actieve ingrediënten die de regeneratie van je opperhuid bevorderen. Dit voorkomt vorming van donkere plekjes en egaliseert en verlicht de huid naar de oorspronkelijke kleur.

Gebruik

Ochtend – Breng deze crème in de ochtend aan op een gereinigde huid en gedurende de dag als zonbescherming. Als alternatief kun je overdag ook een ‘normale’ zonnebrand gebruiken.

resultaat Radiance daily cream tegen pigmentvlekken
Resultaat na 30 dagen gebruik van de Radiance Daily Cream (Bron: Toskani)

Peeling voor thuis tegen pigmentvlekken

Wil je frequent pigment in je gelaat behandelen? Dan kun je bijvoorbeeld aan de slag met de Clarifying Peel Booster. Een echte peeling voor thuis die je kunt inzetten tegen pigmentvlekken en verkleuringen van de huid. Hij vermindert niet alleen pigment, maar remt ook het enzym wat pigment aanmaakt. Genezen én voorkomen dus!

Gebruik

­Avond – Reinig je huid eerst en breng, indien gewenst, een tonic/spray aan. Breng de Clarifying Peel Booster als dun laagje aan op het hele gezicht. Je hoeft hem niet te neutraliseren (dus na het aanbrengen niet wassen of een ander product er overheen smeren!). Je kunt deze thuispeeling meerdere malen per week toepassen.

Ampullen en microneedling voor thuis

Speciaal voor de vlekkerige huid is er ook een goede dagelijkse behandeling mogelijk. Ken je de Radiance ampullen al? Eén doosje bevat 15 ampullen en met één ampul doe je 2 dagen, goed voor een kuur van 1 maand dus! De Radiance ampullen bevatten een oplichtend complex die een vlekkerige huid op verschillende diepten aanpakt en kleurverschillen vermindert.

Gebruik

Ochtend en/of avond – Reinig je huid. Breek de top van de ampul en breng de helft aan op je gezicht en masseer in met je vingertoppen.

Om het effect van de ampullen te versterken, kun je het ‘in je huid’ rollen met de TKN Dermaroller. Deze roller met kleine naaldjes zorgt voor microkanaaltjes in de huid, waardoor het serum uit de ampul beter kan worden opgenomen in jouw huid (en dus nog beter zijn werk kan doen!).

Tip: Gebruik de Dermaroller maximaal twee keer per week en in totaal maximaal 50x voor je hem vervangt. Reinig de roller goed na iedere behandeling!

Advies op maat tegen pigmentvlekken

Bovenstaande tips en adviezen zijn algemeen. Je kunt één van de drie inzetten, of alle drie gecombineerd gedurende de week. Vergeet niet het allerbelangrijkste; gebruik altijd een goede zonnebrand! Wil je een specifiek advies voor jouw huid? Neem dan contact op via ‘Vraag de huidtherapeut’ en ik help je graag verder!

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 108 reviews.
Winkelmand