Droge huid onder de ogen – mijn tips en advies

De huid onder onze ogen is ongelooflijk dun en gevoelig. Het is geen verrassing dat dit gebied vaak het eerst reageert op veranderingen in het weer, stress en andere factoren, resulterend in een droge, schilferende huid. Als je worstelt met een droge huid onder je ogen, ben je niet de enige. Gelukkig zijn er tal van professionele adviezen en persoonlijke tips die je kunt volgen om dit gebied gehydrateerd en gezond te houden.

Professionele Adviezen:

  1. Kies voor een zachte reiniger die geen agressieve chemicaliën of alcohol bevat. Deze kunnen de huid verder uitdrogen en de barrière van je huid beschadigen. Irritatie wordt rondom de ogen vaak als eerste zichtbaar.
  2. Zoek een oogcrème die ingrediënten bevat zoals hyaluronzuur, ceramiden en vitamine E, die helpen om vocht vast te houden en de huid te voeden.
  3. Probeer je gezicht te beschermen tegen harde wind, zon en extreme kou. Ze kunnen de huid onder de ogen verder uitdrogen.
  4. Hydratatie van binnenuit is net zo belangrijk. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt om je huid gehydrateerd te houden.

Extra tips van onze huidtherapeut:

  1. Meng wat vaseline door je foundation.Voor degenen die kampen met eczeem of extreme droogheid onder de ogen, is dit een truc die wonderen kan doen. Door een beetje vaseline te mengen met je foundation, krijg je een hydraterende basis die voorkomt dat velletjes zichtbaar worden. Dit geeft een natuurlijke, gehydrateerde gloed zonder de huid te irriteren.
  2. Een koud kompres of zelfs gekoelde lepels kunnen helpen de zwelling te verminderen en de droge huid te kalmeren. Doe dit gedurende 5-10 minuten in de ochtend.
  3. Alhydran bevat 45% aloe vera, dit is een natuurlijke vochtinbrenger. Aloë vera kan wonderen doen voor de droge huid. Breng een klein beetje Alhydran aan onder de ogen voor het slapen gaan.

Conclusie

Er is geen one-size-fits-all oplossing voor een droge huid onder de ogen, maar met een beetje zorg en aandacht kun je dit gevoelige gebied gehydrateerd en gezond houden. Experimenteer met bovenstaande tips en ontdek wat het beste voor jou werkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand