Salicylzuur

Salicylzuur

Salicylzuur is een organische verbinding die behoort tot de klasse van de fenolzuren. Het wordt vaak gebruikt in huidverzorgingsproducten vanwege zijn exfoliërende eigenschappen en vermogen om poriën te reinigen. Het wordt gewonnen uit de schors van de wilgenboom of kan synthetisch worden geproduceerd. Het heeft keratolytische, ontstekingsremmende en antimicrobiële eigenschappen en wordt vaak gebruikt om acne, mee-eters en andere huidaandoeningen te behandelen.

Voor welke huidtypen kun je producten met salicylzuur gebruiken

Producten met salicylzuur kunnen over het algemeen geschikt zijn voor verschillende huidtypen, maar het is belangrijk om rekening te houden met de concentratie van dit zuur en de gevoeligheid van de huid. Dit zuur wordt vaak gebruikt bij de behandeling van acne en kan effectief zijn voor een vette, acne-gevoelige huid. Het kan ook nuttig zijn voor de normale tot gecombineerde huidtypes die last hebben van mee-eters en verstopte poriën. Mensen met een droge, gevoelige huid moeten echter voorzichtig zijn en een lagere concentratie salicylzuur kiezen om huidirritatie te voorkomen.
 

Onze favoriet: Meditopics Salicylzuur 2%

De salicylzuur 2% van Meditopics werkt als een exfoliant. Het is heel geschikt voor een vette, onzuivere huid met acné aangezien dit product vetoplosbaar is. Het zuur lost opgehoopt, overmatige talg op. Het dringt door de poriën heen, weekt het toplaagje van de huid los en bevordert de groei van gezonde huidcellen. Ook perfect te gebruiken bij gerstekorrels en mee-eters!
 
Advies op maat? Neem dan contact op met onze huidtherapeut, ze helpt je graag op weg!
skinfo - salicylzuur

Producten met salicylzuur

gratis
een productadvies
voor jou op maat?
Onze gediplomeerde huidtherapeut
is voor jou beschikbaar.
0
De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 92 reviews.
Winkelmand