Bruin zonder zon

We houden allemaal van een zomers kleurtje, maar zodra de zon verdwijnt wordt het natuurlijke bruin weer een stuk minder! Je kunt op verschillende manieren een bruin kleurtje houden, maar welke manieren zijn er en wat zijn eventuele voor- en nadelen? In dit artikel duiken we daar wat dieper in. We belichten de volgende, meest bekende mogelijkheden: een professionele spray-on tan, zelfsbruiningsproducten voor thuis en de zonnebank.

De zonnebank

Je kent het misschien nog wel, de grote lichtbakken die op een extra slaapkamer stonden vol met een soort TL-balken; de thuis-zonnebank. Naast de optie om een zonnebank thuis te hebben, zijn er ook zonnestudio’s waar je hier gebruik van kunt maken. Het gebruik van een zonnebank raden we echter ten zeerste af. Een groot deel van huidveroudering en/of pigmentatie wordt veroorzaakt door de zon (en dan specifiek UV-straling). Een zonnebank stelt je juist korte tijd bloot aan een grote hoeveelheid UV-straling, wat dus op termijn tot huidschade kan leiden. Wat ons betreft zijn er betere alternatieven!

Professionele spray-tan

Bij een full body spray-tan wordt een bruiningslotion met een professioneel apparaat verneveld. Je gaat in een soort cabine staan (bijna helemaal in je blote billen), waarna de nevel evenredig over je lichaam wordt aangebracht. Dit zorgt voor een egale, bruine teint die wel 10 tot 14 dagen zichtbaar blijft. Een spray-tan is niet geschikt als je huidaandoeningen zoals psoriasis of eczeem hebt, maar kan verder bijna bij iedereen worden ingezet voor een extra kleurtje! En dat zonder een ‘shot’ UV-straling :D.

Zelfbruiners voor thuis

Maak je liever niet gebruik van een full body spray-tan, dan zijn er een breed scala van zelfbruiners op de markt. We zetten de verschillende typen producten voor je op een rij:

Deze verschillende typen zelfbruiners bieden eigenlijk iedereen de mogelijkheid om zelf thuis een extra beetje kleur aan te brengen op een manier die je zelf prettig vindt! Hoe ze precies werken?

Tanning drops (bruiningsdruppels)

Bruiningsdruppels zijn echt een geconcentreerde tan in een potje. Je gebruikt ze dan ook niet ‘puur’, maar je mengt de tan drops met jouw favoriete (dag)crème. Afhankelijk van het merk tan drops en hoe bruin je wilt worden, voeg je meer druppels toe aan jouw crème en breng je het vervolgens aan op de huid. Je kunt bruiningsdruppels voor je hele lichaam gebruiken en na het aanbrengen met de crème, laat je het gewoon intrekken. Lekker simpel dus!

Tanning Spray

Breng een spray altijd aan met een hulpmiddel voor een egaal resultaat! Je kunt dit op twee manieren doen, namelijk met een brush of met een bijpassende glove. Spray direct op de haartjes van de brush of de glove en ga met vloeiende bewegingen over de huid. De brush is het fijnste voor bijvoorbeeld je gelaat en de glove is wat handiger voor grotere oppervlakten zoals je armen of benen. De droogtijd is ongeveer 10-15 minuten. Wij zijn zelf fan van de Marc Inbane Spray!

Tanning Mousse

Naast een spray of druppels, zijn er ook verschillende soorten Tanning mousse op de markt. Ook de mousse breng je eenvoudig aan met een glove (handschoen). Breng de mousse aan en wrijf deze met vloeiende bewegingen over de huid. Nagenoeg hetzelfde als met de spray dus 🙂 De Marc Inbane Mousse vinden wij erg goede resultaten geven!

Tip: Scrub en hydrateer je huid voor je de zelfbruiners aanbrengt, dit verbetert het resultaat en hoelang het blijft zitten!

Dus hoe zat het ook alweer?

Nou, eigenlijk heel simpel! Ons advies voor als je bruin wilt worden zonder zon is: Ga niet onder de zonnebank, maar kies voor een professionele spray-on tan of zelfbruiningsproducten die je thuis kunt gebruiken. Met de handige tools die je erbij kunt krijgen, is ook thuis een egaal resultaat heel goed te doen 

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand