Op wintersport en zonnebrand, waar moet je op letten?

Een goede zonnebrandcrème mag niet ontbreken in jouw huidverzorging om jezelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Zonlicht bevat ultraviolette (UV) straling, die kan leiden tot huidveroudering, huidkanker en andere huidproblemen. Zonnebrand helpt om deze schade te verminderen door het blokkeren (van een deel) van de UV-straling die op je huid terechtkomt.

Zonnebrand in de winter?

Het is verstandig om zonnebrand te gebruiken tijdens elk seizoen, ook tijdens de winter. Hoewel de zon misschien niet zo fel is als in de zomer, kan UV-straling nog steeds schade aanrichten aan je huid. Dit geldt vooral als je op wintersport bent, omdat de weerspiegeling van de zon op de sneeuw de huid extra blootstellen aan UV-straling. Het is daarom belangrijk om je huid te beschermen met zonnebrand, zelfs als je op wintersport bent!

Waar moet ik op letten?

Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten als je zonnebrand koopt. Zoek een product dat bescherming biedt tegen beide soorten UV-straling, UVA en UVB. UVA-straling kan leiden tot huidveroudering en -kanker, terwijl UVB-straling de hoofdoorzaak is van verbranding. Kies ook voor een product met een hogere SPF (sun protection factor), aangezien dit je huid beter beschermt tegen UV-straling. Een SPF van 30 of hoger is aanbevolen.

Zonnebrand aanbrengen

Zorg ervoor dat je zonnebrand op de juiste manier aanbrengt. Smeer de crème ruim voldoende op om een goede bescherming te bieden en herhaal dit regelmatig, vooral als je in het water bent geweest of hebt gesport. Als vuistregel kun je aanhouden dat als je buiten bent, je iedere twee uur zonnebrand moet aanbrengen.

Heb ik aan zonnebrand genoeg om niet te verbranden?

Het is ook belangrijk om te onthouden dat zonnebrand een deel van de oplossing is om je te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. Zoek ook schaduw op tijdens de middag, wanneer de zon het felst is, en draag beschermende kleding zoals een muts en een zonnebril. Als je deze maatregelen neemt, kun je genieten van de zon zonder je zorgen te hoeven maken over de gevolgen voor je huid. Het is dus belangrijk om zonnebrand te gebruiken om je huid te beschermen tegen de schadelijke effecten van UV-straling. Juist ook als je op wintersport bent, omdat de zon in de bergen vaak feller is en de weerspiegeling van de zon op de sneeuw de huid extra blootstelt aan UV-straling. Dus geniet van de sneeuw en neem je zonnebrand mee!

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand