Waar staat het Ecocert-keurmerk voor in huidverzorging?

Het Ecocert-certificaat is een certificeringsnorm voor biologische en natuurlijke cosmetica en huidverzorgingsproducten, alle producten van Absolution Skincare zijn bijvoorbeeld Ecocert-gecertificeerd. Dit certificaat wordt uitgegeven door Ecocert, een internationale certificeringsorganisatie die gespecialiseerd is in de certificering van biologische en natuurlijke producten.

Ecocert garanties

Het certificaat staat voor een aantal garanties met betrekking tot huidverzorgingsproducten:

  1. Producten met dit certificaat moeten een hoog percentage biologische en natuurlijke ingrediënten bevatten. Dit betekent dat de gebruikte ingrediënten afkomstig zijn van biologische landbouw en dat ze op een milieuvriendelijke manier zijn geproduceerd. Zonder het gebruik van synthetische pesticiden, herbiciden of genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s).
  • Het Ecocert-certificaat stelt eisen aan de productieprocessen van huidverzorgingsproducten om ervoor te zorgen dat ze milieuvriendelijk zijn. Dit omvat onder andere het minimaliseren van het energie- en waterverbruik tijdens productie. Het verlangt ook het gebruik van duurzame verpakkingen en het minimaliseren van afval en milieuvervuiling.
  • Producten met het Ecocert-certificaat moeten voldoen aan strenge eisen voor traceerbaarheid en transparantie. Dit betekent dat alle gebruikte ingrediënten moeten kunnen worden getraceerd tot hun oorsprong. Dit wil zeggen dat dat het productieproces en de herkomst van de ingrediënten duidelijk moeten worden vermeld op de verpakking van het product.
  • Het Ecocert-certificaat verbiedt het gebruik van bepaalde schadelijke stoffen in huidverzorgingsproducten. Dit omvat o.a. parabenen, synthetische kleurstoffen, siliconen, minerale oliën en genetisch gemodificeerde organismen (GGO’s).
  • Daarnaast vereist het dat huidverzorgingsproducten niet op dieren worden getest. Er worden geen dierlijke ingrediënten gebruikt, tenzij afkomstig van dierenwelzijnsvriendelijke bronnen, zoals bijenwas of melk.

Over het algemeen biedt het Ecocert-certificaat dus de garantie dat het gecertificeerde huidverzorgingsproduct dat je koopt biologische en natuurlijke ingrediënten bevat, milieuvriendelijk is geproduceerd, vrij is van schadelijke stoffen, transparant is over de herkomst van de ingrediënten en dierenwelzijn respecteert. Het helpt je bij het maken van een bewuste keuze voor huidverzorgingsproducten die in lijn zijn met jouw waarden op het gebied van milieu, gezondheid en dierenwelzijn.

Dus ben je op zoek naar duurzame producten met biologische en natuurlijke ingrediënten? Zoek dan naar producten met het Ecocert-keurmerk, zoals Absolution Skincare!

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand