Vitamines A-C-E, onmisbaar bij het verbeteren van de huid

Vitamines A, C en E zijn sterke antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen (slechte zuurstofvorm). Deze veroorzaken schade in het lichaam en breken gezonde cellen af. Dit noemen we ook wel oxidatieve stress. Narigheid zoals rimpels, huidverslapping, ontstekingen en pigmentvlekken kunnen allemaal in verband worden gebracht met oxidatieve stress.

Hoe werkt het?

Bij het omzetten van zuurstof in ons lichaam worden vrije radicalen aangemaakt. In een kleine hoeveelheid hebben deze een nuttige functie. Ze verwijderen namelijk ziekteverwekkers uit ons lichaam. Wanneer er echter teveel vrije radicalen in ons lichaam aanwezig zijn, hechten ze zich ook aan gezonde cellen. Hierdoor beschadigen de gezonde cellen door oxidatie. Je kan dit proces vergelijken met het ontstaan van roesten van ijzer door zuurstof.

Van nature hebben we een voorraad antioxidanten in de huid om vrije radicalen te elimineren. Naarmate we ouder worden slinkt deze voorraad echter en is het kunstmatig aanvullen ervan geen overbodige luxe. Dit kan via voeding of door ze direct aan te brengen op de huid.

De kracht van antioxidanten

Vitamine A – exfoliëren & stimuleren

Vitamine A is een sterk antioxidant en in huidverzorging ook wel bekend als retinol. Het is een ontzettend populair ingrediënt. Dit stofje bezit namelijk eigenschappen waardoor cellen zich jeugdiger gaan gedragen. Het boost de celdeling en heeft een wetenschappelijk bewezen werking tegen huidveroudering, acne en pigment.

Vitamine C – voeden & beschermen

Vitamine C is onmisbaar in de aanmaak van collageen. Dit eiwit zorgt ervoor dat de huid vol, stevig en elastisch blijft. Hoewel vitamine C niet zo goed beschermt als een zonnefactor, zorgt het ervoor dat zichtbare (zon)schade aan het oppervlakte geminimaliseerd wordt. Tevens gaat het ontstekingen tegen en helpt de huid sneller herstellen. Naast dat het helpt tegen roodheid, heeft het ook een positieve werking tegen pigment. Het zorgt er namelijk voor dat overtollige pigmentaanmaak wordt geremd.

Vitamine E – hydrateren & repareren

Vitamine E versterkt de barrièrefunctie van de huid, waardoor deze meer vocht vasthoudt. Dit is dan ook de reden dat huidsmeer van pasgeboren baby’s zoveel vitamine E bevat. Daarnaast zorgt het ervoor dat andere stoffen dieper in de huid kunnen doordringen. Alleen is het op zichzelf niet zo’n sterke antioxidant. Het wordt daarom bijna altijd met vitamine C gemengd omdat dit top-paar elkaars werking versterkt.

IMAGE Skincare Hydrating ACE Serum

Een product dat al deze ingrediënten bevat is het Hydrating ACE Serum uit de Vital C lijn van IMAGE Skincare. Met het serum kun je tekenen van huidveroudering bestrijden, zoals fijne lijntjes en een droge huid. De plantenextracten geven een gezonde en vitale uitstraling en de combinatie van aminozuren en antioxidanten zorgen voor een gezonde huid.

Weten wat het hydrating ACE serum van Image Skincare thuis voor jou kan betekenen? Ik help je graag met een gratis productadvies dat past bij jouw huid. Neem hier contact met mij op.

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 108 reviews.
Winkelmand