Liposomen; een effectief transportsysteem in de huidverzorging van Toskani

In de huidverzorging is het ontzettend belangrijk om actieve werkstoffen op de juiste plek in de huid te brengen. Zo krijg je namelijk het beste resultaat. Percentages actieve werkstoffen in een product zeggen niet alles over de werking. Een hoog percentage zorgt er niet per sé voor dat een ingrediënt op de juiste plek komt. Hoe zorgen we er nou voor dat de huid een product en ingrediënt toelaat tot de plek waar we het willen hebben? Daarvoor bestaan transportsystemen; dit zijn methodes in huidverzorgingsproducten om deze actieve werkstoffen te ‘transporteren’ naar diepere huidlagen. Een voorbeeld hiervan zijn liposomen.

Wat is een liposoom?

Een liposoom is natuurlijk en is opgebouwd uit een dubbele laag fosfolipiden. Door deze dubbele laag ontstaat een ‘holte’ in het midden van de liposoom, waarin actieve ingrediënten gestopt kunnen worden (inkapselen). Eigenlijk is het dus een hol vetbolletje. Doordat de liposoom wordt gezien als lichaamseigen, kan deze dieper doordringen in de huid én dan dus de actieve stoffen afgeven. Zo komen de actieve werkstoffen tot wel 10(!) keer dieper in de huid en krijg je ook een beter resultaat! Daarom zijn formules met liposomen perfect om actieve werkstoffen, zoals verschillende soorten antioxidanten en/of vitamines, diep in de huid te brengen.

In wat voor producten zitten liposomen?

Een voorbeeld van producten met liposomen, zijn de ampullen van Toskani. Ze bevatten hogere concentraties werkstoffen dan een crème. Deze zijn ingekapseld in liposomen en daardoor erg effectief! Om de houdbaarheid en stabiliteit van deze ampullen te garanderen, zijn ze gemaakt van donker glas en zijn ze luchtdicht. Daardoor blijven de liposomen ‘heel’ en van hoge kwaliteit en vermindert de werking van het ampul niet. Daarnaast gebruik je de inhoud van een ampul in 2 dagen en zal de werking dus nauwelijks afnemen na opening! Met de ampullen worden ook handige afsluitdopjes meegeleverd, je kunt ze dus eenvoudig weer sluiten en bewaren tot de volgende dag.

De ampullen van Toskani op een rijtje:

Weten wat het liposomen en/of de ampullen van Toskani voor jou kunnen betekenen? Ik help je graag met een gratis productadvies dat past bij jouw huid. Neem hier contact met mij op.

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand