Probiotica: nieuwe hulptroepen in huidverzorging

Veel mensen kennen probiotica als goede levende bacteriën die de darmen in balans brengen, het immuunsysteem versterken en de gezondheid bevorderen. Maar wist je dat deze bacteriën ook een opkomende ster in huidverzorging zijn? Steeds meer merken kiezen ervoor om dit ingrediënt aan hun producten toe te voegen. Aangebracht op de huid lijken probiotica veelbelovend in het behandelen van huidklachten. Eigenlijk is dit compleet logisch omdat er steeds meer aanwijzingen zijn dat de gezondheid van onze darmen en huid met elkaar in verbinding staan.

Wist je dat er bacteriën zijn die hyaluronzuur produceren waardoor ze onze huid helpen om vocht beter vast te houden?

Hoe werken probiotica

De werking op de huid is te vergelijken met probiotica voor onze darmen. Op onze huid leven allerlei bacteriën. Al deze bacteriën samen noemen we het huidmicrobioom. Een gezond microbioom versterkt onze huidbarrière (schild), boost ons immuunsysteem en helpt onze huid om zich te wapenen tegen slechte bacteriën. Een goede diversiteit aan bacteriën houdt onze huid dan ook gezond en kan infecties, roodheid en droogheid voorkomen. Bepaalde omstandigheden kunnen ervoor zorgen dat slechte bacteriën de overhand krijgen waardoor huidproblemen, zoals acné, ontstaan. Slechte bacteriën scheiden namelijk een stofje af waardoor de goede bacteriën niet meer zo goed kunnen groeien.

Huidverzorging met dit ingrediënt kan bijdragen aan het herstellen van de balans. Ze zorgen voor omstandigheden waardoor goede bacteriën meer kans krijgen om te overleven. Hierdoor worden op een natuurlijke manier de slechte bacteriën verminderd en de goede bacteriën vermeerderd.

Wanneer adviseer ik probiotica?

Ik adviseer bij verschillende huidaandoeningen om probiotica zowel in te nemen als aan te brengen op de huid. Denk hierbij aan huidklachten zoals:

  • Acné
  • Droge en gevoelige huid
  • Huidveroudering

Producten met probiotica

De volgende producten kun je inzetten bij de eerdergenoemde huidklachten. Deze producten bevatten probiotica en helpen jouw huid om weer in balans te komen!

I Mask -Purifying probiotic Mask van IMAGE Skincare

Anti-Ageing + HA ampoules Van Toskani

Weten wat probiotica voor jou kan betekenen? Ik help je graag met een gratis productadvies dat past bij jouw huid. Neem hier contact met mij op.

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 107 reviews.
Winkelmand