Moeten al mijn huidverzorgingsproducten uit dezelfde productlijn komen?

Bovenstaande vraag heb ik al ontelbare keren voorbij zien komen. Nu is dit niet zo vreemd, want in bijna elke winkel geven verkopers het advies om huidverzorgingsproducten uit één lijn te gebruiken.  In het verleden heb ik dit zelf ook meerdere malen ervaren. Vaak wordt er als argument gebruikt dat de producten speciaal op elkaar zijn afgestemd, waardoor je het meeste effect bereikt bij gebruik van de hele productlijn. Maar is dit wel waar?

Wat is belangrijk voor de huid?

Voor een optimale werking is het voornamelijk belangrijk dat je huidverzorging gebruikt die bij jouw huidtype en huidconditie past. Een vette huid heeft een ander huidverzorgingsregime nodig dan de droge huid. Desondanks is het voor alle huidtypen belangrijk om op dagelijkse basis zonbescherming te gebruiken. De meeste huidschade wordt namelijk veroorzaakt door de zon. Zonnebrand is dan ook de allerbeste anti-rimpel crème. Better safe than sorry!

Welke ingrediënten zijn goed voor de huid?

Alle productlijnen hebben goede en minder goede producten. Dit geldt zowel voor dure als goedkope merken. Prijs zegt niet altijd wat over de kwaliteit van een product! Ondanks wat (sommige) fabrikanten ons willen laten geloven, bestaan er geen superingrediënten die de oplossing zijn voor alle huidproblemen. Het is vaak een combinatie van meerdere ingrediënten, zoals vitamine A, vitamine Cvitamine E, niacinamide, glycolzuur, salicylzuur en antioxidanten die ervoor zorgen dat een product effectief is.

Daarnaast laten sommige ingrediënten zich moeilijk met elkaar mixen, waardoor je niet alle werkzame stoffen in één product kunt stoppen. Ook is het onmogelijk om alle producten uit één lijn bij elk huidtype te laten passen. Hierdoor is het meestal zelfs noodzakelijk om meerdere producten of merken met elkaar te combineren om het gewenste resultaat te bereiken voor jouw huidprobleem of huidtype. Wil jij het beste resultaat? Dan is een professionele huidanalyse plus advies wel aan te bevelen.

Mijn mening?

Ik merk in de praktijk dat nog veel mensen huiverig zijn om producten uit verschillende lijnen te gebruiken. Iedereen vindt het heel normaal om verschillende make-up producten met elkaar te mixen en matchen. Het is heel normaal om producten van merk A & B door elkaar te gebruiken om de perfecte look te creëren. In principe geldt hetzelfde principe voor huidverzorging. Je kan producten door elkaar gebruiken om de perfecte combinatie te vinden voor jouw huid.

Als je in bezit bent van een vette huid kan het bijvoorbeeld heel fijn zijn om een goed geformuleerd serum of toner te gebruiken in plaats van een crème. Alhoewel deze niet zo worden aangeprezen, kunnen ze wel als zodanig worden gebruikt. Tegenwoordig zijn er heel veel toners en serums te koop die vol zitten met goede en werkzame stoffen. Het grote voordeel van een toner of serum is dat het geen vettig laagje op de huid vormt (nadat het is ingetrokken). Dit is natuurlijk ideaal bij een huid die van zichzelf al vet is.

Zelf gebruik ik producten uit meerdere productlijnen en mijn huid gedijt hier goed bij. Voor mij gaan de werkzame stoffen en het gebruiksgemak boven het merk. Ik vergelijk het altijd met koken; je kunt heerlijke gerechten maken waarin ingrediënten uit verschillende winkels zitten

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 110 reviews.
Winkelmand