Natuurlijke gezichtsverzorging: tips en tricks

Natuurlijke gezichtsverzorging is belangrijk en goed voor onze huid. Het betekent dat we onze huid op een gezonde en milieuvriendelijke manier verzorgen. We gebruiken natuurlijke ingrediënten en vermijden schadelijke chemicaliën. Hier zijn enkele tips en trucs om natuurlijke producten te kiezen voor onze huidverzorging!

Tips & Tricks

  • Kijk uit voor huidverzorgingsproducten met synthetische chemicaliën, kunstmatige geurstoffen en schadelijke conserveermiddelen. Kies liever producten met natuurlijke en biologische ingrediënten, zoals die van Absolution Skincare.
  • Gebruik milde, natuurlijke reinigingsmiddelen om de huid voorzichtig te reinigen. Vermijd sterke zepen of reinigingsmiddelen die onze huid kunnen uitdrogen of irriteren. Natuurlijke oliën zoals jojoba-olie of kokosolie kunnen ook gebruikt worden als zachte reinigingsmiddelen.
  • Hydrateer de huid met natuurlijke moisturizers. Zoek naar producten met natuurlijke oliën, plantaardige boters en hydraterende ingrediënten zoals aloë vera en hyaluronzuur. Deze ingrediënten voeden de huid zonder schadelijke chemicaliën.
  • Bescherm de huid tegen de zon met natuurlijke zonnebrandcrèmes die mineralen zoals zinkoxide of titaniumdioxide bevatten. Deze crèmes beschermen tegen schadelijke stralen. Vergeet niet om de huid regelmatig opnieuw in te smeren, vooral bij langdurige blootstelling aan de zon.
  • Vergeet niet dat goede huidverzorging ook van binnenuit begint. Eet een gezond en gebalanceerd dieet met vitamines, antioxidanten en omega-3-vetzuren. Drink voldoende water om de huid gehydrateerd te houden en om afvalstoffen te helpen verwijderen.

Het belang van natuurlijke ingrediënten in je huidverzorgingsroutine

Natuurlijke ingrediënten zijn belangrijk voor onze huidverzorgingsroutine. Ze bevatten essentiële voedingsstoffen, antioxidanten en hydraterende eigenschappen die onze huid voeden, kalmeren, beschermen en vernieuwen. Natuurlijke ingrediënten bevatten meestal geen schadelijke chemicaliën, synthetische geurstoffen of agressieve conserveermiddelen. Daarom zijn ze veilig en effectief voor onze huid op de lange termijn.

Wat voor ingrediënten zitten in natuurlijke gezichtsverzorging?

Enkele veelvoorkomende ingrediënten in natuurlijke huidverzorgingsproducten zijn:

  • Plantaardige oliën (denk aan jojoba-olie, kokosolie, arganolie, amandelolie, rozenbottelolie en druivenpitolie).
  • Botanische extracten (gewonnen uit planten en kruiden. Voorbeelden zijn groene thee-extract, kamille-extract, calendula-extract en aloë vera-extract).
  • Essentiële oliën (geconcentreerde oliën die gewonnen worden uit verschillende planten, bloemen en kruiden. Denk hierbij aan lavendelolie, tea tree-olie, rozenolie en pepermuntolie).
  • Natuurlijke boters (bijvoorbeeld sheaboter, cacaoboter en kokosboter. Deze boters zijn rijk aan voedingsstoffen, antioxidanten en vetzuren).
  • Natuurlijke extracten (dit omvat extracten van fruit, groenten en kruiden, zoals granaatappelextract, wortelzaadextract en komkommerextract).

Absolution

Absolution Skincare is een merk dat bekend staat om zijn toewijding aan natuurlijke gezichtsverzorging (en huidverzorging in het algemeen). Ze gebruiken biologische en duurzame ingrediënten (die je ook hierboven kunt teruglezen) en hebben een holistische benadering. Hun producten bevatten botanische extracten, essentiële oliën en biologische plantenoliën die de huid voeden, herstellen en beschermen. Absolution Skincare vermijdt synthetische chemicaliën en schadelijke stoffen, waardoor hun ingrediënten natuurlijk en effectief zijn om de schoonheid en gezondheid van onze huid te bevorderen, met respect voor het milieu. Wij zijn fan van deze natuurlijke (en vaak ook vegan!) huidverzorgingsproducten!

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 108 reviews.
Winkelmand