Wat is de beste gezichtsreiniger voor een droge huid?

De zoektocht naar de perfecte gezichtsreiniger kan voelen als het zoeken naar een naald in een hooiberg. Met zoveel producten op de markt, elk met hun eigen beloften en ingrediëntenlijsten, kan het overweldigend zijn om te beslissen welke het beste is voor jouw huidtype. Een verkeerde keuze kan leiden tot verdere uitdroging, irritatie en ongemak. Zonde voor je huid en je geld natuurlijk. In deze blog duiken we in de wereld van gezichtsreinigers om de ideale match voor de droge huid te ontdekken.

Wat zijn de kenmerken van een droge huid?

Waarschijnlijk weet je zelf al goed of je een droge huid hebt. Je kunt een droge huid bijvoorbeeld herkennen aan rode en schilferige plekken. Naast dat je dit dus kunt zien, kun je het vaak ook voelen. De huid kan namelijk ook echt droog en trekkerig aanvoelen. Een droge huid kan ontstaan door weersomstandigheden, genetica maar ook door hormonale veranderingen.

Wat een droge huid nodig heeft in een gezichtsreiniger

Het is van belang dat een reiniger milde ingrediënten bevat en mogelijk hydraterende componenten bevat. Je huid is namelijk al gevoelig door zijn droogheid, dus met agressieve ingrediënten zou je dit juist kunnen verergeren. De reiniger bevat dus bij voorkeur geen alcohol, parfum of agressieve detergenten.

Aanbevolen ingrediënten

Milde reinigers kun je herkennen aan bijvoorbeeld de volgende ingrediënten. Ze hoeven er niet allemaal in te zitten, maar een of meerdere ingrediënten geven de indicatie dat ze wellicht geschikt zijn voor jouw droge huid!

Glycerine

Ook wel bekend als glycerol. Dit ingrediënt komt van nature voor in dierlijke en plantaardige vetten en staat bekend om vocht inbrengende eigenschappen.

Hyaluronzuur

Een natuurlijk vochtinbrengend ingrediënt dat het vermogen heeft om veelvoud van zijn gewicht in water vast te houden.

Ceramiden

Dit zijn lipiden (vetten) die van nature in de bovenste lagen van de huid voorkomen. Ze spelen een cruciale rol in het vormen van de huidbarrière en helpen de huid haar vocht vast te houden en zich te beschermen tegen externe invloeden.

Welke ingrediënten moet je juist vermijden?

We hebben er al een paar genoemd, maar de grote boosdoeners voor je droge huid zijn alcohol (droogt uit), geur- en kleurstoffen (kunnen irriteren) en bijvoorbeeld sulftaten (verwijderen de natuurlijke oliën in de huid). Als je deze vermijdt zal dat jouw droge huid ten goede komen!

Welke reinigers adviseren wij dan?

Een van de toppers die echt voor de droge en gevoelige huid is ontwikkeld, is de Meditopics Milde Huidreiniger. Vrij van parfum en hypoallergeen en bevat glycerine. Je hoeft de reiniger ook niet per se af te spoelen, wat extra uitdroging voorkomt.

Ook de Hydrating Facial Cleanser, van IMAGE Skincare, is een optie die we je aan kunnen raden. Deze reiniger heeft een meer romige structuur en is erg mild.

Op zoek naar een natuurlijke, vegan reiniger? Dan is de Baume Celeste reiniger van Absolution een aanrader!

Tips voor het gebruik van gezichtsreiniger bij een droge huid

Was je gezicht met lauw water (te heet water kan de huid verder uitdrogen). Gebruik na het reinigen altijd een hydraterende crème of olie, zo voorkom je extra uitdroging. Reinig je gezicht niet te vaak; één keer per dag kan al voldoende zijn voor een droge huid!

Wil je graag een advies op maat? Dan kun je altijd contact opnemen met onze huidtherapeut!

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 107 reviews.
Winkelmand