Wat kun je doen aan acne tijdens de zwangerschap?

Terwijl je je voorbereidt op het verwelkomen van een nieuw leven, brengt de zwangerschap een reeks veranderingen en verrassingen met zich mee. Van die eerste schopjes tot veranderende smaakvoorkeuren, elke vrouw ervaart deze negen maanden anders. Voor sommigen is een van die verrassingen het ontstaan of verergeren van acne. Hoewel zwangerschap vaak wordt geassocieerd met een stralende gloed, kan het voor sommige vrouwen juist een periode zijn van ongewenste huidveranderingen. In deze blog duiken we in de oorzaken en producten om met acne tijdens de zwangerschap om te gaan.

Hoe ontstaat acne tijdens de zwangerschap?

De belangrijkste oorzaak van acne is de hormonale verandering in je lichaam. Met name een toename van hormonen zoals progesteron kan leiden tot een verhoogde productie van huidolie, wat een ideale omgeving creëert voor acne. Bovendien kan de verhoogde bloedcirculatie de huid gevoeliger maken en kunnen andere factoren, zoals stress, dieet en genetica bijdragen aan het verschijnen of verergeren van acne.

Productadvies voor acne tijdens de zwangerschap

We krijgen vaak de vraag of bepaalde producten wel of niet geschikt zijn tijdens de zwangerschap. Het is dan ook zeker aan te raden om bepaalde ingrediënten en producten te mijden. Er zijn echter ook genoeg producten die je juist wél kunt inzetten tegen acne tijdens je zwangerschap. Met de volgende huidverzorgingsroutine met de producten van IMAGE Skincare kun jij gewoon jouw huid blijven verzorgen.

Double cleanse (ochtend en avond)

Het reinigen van jouw huid blijft altijd de basis van een succesvolle huidverzorgingsroutine. Doe dit dan ook in de ochtend en de avond met de The MAX Facial Cleanser en de Ormedic Balancing Facial Cleanser. Breng de eerste reiniger aan op je handen en vervolgens op je gezicht. Spoel af met lauwwarm water en herhaal met de volgende reiniger.

Dagelijkse verzorging

Iedere ochtend na het reinigen, kun je in de volgende volgorde een serum, moisturizer en dagcrème met SPF aanbrengen. Zeker een goede SPF is ontzettend belangrijk, om de vorming van pigment in het gelaat (zwangerschapsmasker/melasma) te voorkomen. Naast een goede SPF kan het ook zeker geen kwaad om in de zomer ook nog een zonnehoed te dragen. Better safe then sorry!

  1. Als eerste breng je de Iluma Intense Brightening Serum aan.
  2. Vervolgens kun je dan de Clear Cell Mattifying Moisturizer aanbrengen.
  3. Tot slot de dagcrème met SPF, de Daily Matte Moisturizer SPF 30.

Extra verzorging?

Soms is het fijn om je huid wat extra te verzorgen. Soms is een lekker masker erg fijn en verzorgend, of wil je juist een fijne oog- of lipverzorging. We hebben een paar tips voor je met producten die je veilig kunt gebruiken tijdens de zwangerschap.

Dus?

Acné tijdens de zwangerschap kun je niet altijd vermijden. De hormonale veranderingen in je lichaam zijn er nou eenmaal en daar moet je een hele tijd mee omgaan. Met de producten van IMAGE Skincare uit deze blog kun je jouw huid met acne tijdens de zwangerschap veilig blijven verzorgen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over de ingrediënten uit deze producten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 107 reviews.
Winkelmand