De herfst: hét moment voor een peeling thuis

De herfst is een perfect moment om thuis zelf een peeling te doen. Je stimuleert het herstel van je huid na de intense zomerzon en zorgt ervoor dat je huid klaar is voor een gure, koude en natte winter! Zowel Toskani als IMAGE Skincare en DP Dermaceuticals bieden verschillende topproducten met een boostende en zogeheten exfoliërende werking (dode huidcellen verwijderen).

De effecten van de zomer 

In de zomer krijgt je huid veel te verduren en vormt bescherming één van de belangrijkste onderdelen in je beauty-regime. Hoe goed je dat ook aanpakt tijdens de zomerperiode: je ziet bijna altijd de effecten van de zomerzon terug in de vorm van pigmentvlekjes en een verminderde elasticiteit. Je huid stapelt in die periode het aantal dode huidcellen op, omdat het zich van nature beschermt tegen UV-straling. Daardoor kan je huid in de herfst er ook wat grauwer uit gaan zien. Tijd voor een peeling dus!

Herstel je huid met een peeling

Een peeling zorgt er in de eerste plaats voor dat je huid de effecten van de zomerzon kan herstellen. Je verwijdert dode huidcellen en bevordert celvernieuwing. Rimpels, pigment en oneffenheden verminderen, en je huid voelt strak en glad aan.

Klaarmaken voor de winter

De echte kou en droge lucht moet nog komen, maar met een peeling in de herfst bereid je je er goed op voor. Dankzij de peeling, kan de huid de actieve ingrediënten van goede serums, dag– en nachtcrèmes beter opnemen. Dat is precies wat je huid in deze tijden nodig heeft!

Exfoliant en peel boosters

Toskani biedt een heel divers assortiment peel boosters, waar ik in een eerder blogartikel over schreef. Zo is de Clarifying Peel Booster heel geschikt bij (hyper)pigmentatie en de Retiseal Peel Booster als je met name te kampen hebt rimpels en ouderdomsvlekken. Een exfoliant heeft een vergelijkbare werking als een peeling en verwijdert ook dode huidcellen. Denk aan een masker of reiniger met een exfoliërende werking van DP Dermaceuticals en IMAGE Skincare.

Heb je advies of hulp nodig bij het gebruik van een peeling? Ik adviseer je graag! Neem dan gerust even contact op.

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 107 reviews.
Winkelmand