Wat kun je doen tegen een schrale huid?

Een schrale huid is droog en voelt ruw aan. Daarnaast kun je last hebben van een rode, jeukende of trekkerige huid. Er kunnen ook kleine scheurtjes in de huid ontstaan als gevolg van het uitdrogen van de opperhuid. Deze schilferende huidschilfers worden meestal veroorzaakt door een tekort aan vocht of vette stoffen in de opperhuid.

De oorzaak van een schrale huid kan verschillende factoren hebben. Deze kunnen variëren van chronische ziekte, allergieën, gebrek aan voeding of vocht, overmatig baden en douchen tot te veel blootstelling aan de zon, droge lucht en irriterende stoffen. Sommige dermatologische aandoeningen zoals psoriasis of eczeem kunnen leiden tot een schrale huid, maar het kan ook optreden als gevolg van langdurig contact met water (zoals werken in een natte omgeving).

Hoe behandel je een schrale huid?

Je kunt deze behandelen met een goede hydratatie. Gebruik milde reinigingsmiddelen (zoals de Milde Huidreiniger van Meditopics) en voedende crèmes (zoals Alhydran of de Meditopics Hydraterende Crème) of lotions die je huid hydrateren. Vermijd irriterende stoffen zoals alcohol, parfums of agressieve wasmiddelen. Probeer om je huid te beschermen tegen de zon door het gebruik van een SPF-crème om verbranding en uitdroging te voorkomen.

Waarom zijn milde reinigingsmiddelen goed voor een schrale huid?

Milde reinigers zijn goed voor een schrale huid omdat ze de natuurlijke barrière van de huid niet aantasten. Ze helpen op een niet uitdrogende wijze bij het verwijderen van vuil. Milde reinigingsmiddelen bevatten vaak ingrediënten zoals glycerine en hyaluronzuur die hydraterend werken én een schrale huid helpen herstellen.

Glycerine en hyaluronzuur zijn een vochtinbrengend ingrediënten die helpen om de huid te hydrateren en soepel te houden. Ze hebben ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor ze een positief effect hebben bij een droge, jeukende of geïrriteerde huid. Glycerine en hyaluronzuur kunnen helpen om de elasticiteit van de huid te behouden en fijne lijntjes glad te strijken. Bovendien beschermen deze ingrediënten de opperhuid door een laagje aan te brengen die schadelijke stoffen buiten houdt terwijl voedingsstoffen worden opgenomen in de onderliggende lagen van de epidermis.

Waarom zijn voedende crèmes goed?

Voedende crèmes helpen een schrale huid te hydrateren en voeden. Ze bevatten vaak vetten of oliën, zoals jojoba-olie of sheabutter, die de huidbarrière herstellen en beschermen. Ook bevatten ze ingrediënten zoals ceramiden, glycerine en hyaluronzuur om de vochtbalans van de huid te verbeteren. Deze ingrediënten werken samen om het vochtniveau in de opperhuid op peil te houden en irritaties door uitdroging te verminderen. Ze kunnen ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes, rimpels of andere tekenen van veroudering.

Waarom is een SPF-crème belangrijk voor je schrale huid?

SPF-crème is belangrijk voor je schrale huid omdat het helpt om te beschermen tegen de schadelijke straling van de zon. Deze straling kan uitdroging en verbranding van je huid veroorzaken, waardoor er meer kans bestaat op een versnelde veroudering. SPF-crèmes helpen bovendien om pigmentvlekken of andere oneffenheden te voorkomen die worden veroorzaakt door blootstelling aan UV-straling.

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand