De beste oogcreme tegen rimpels

Je kent ze wel, kleine rimpeltjes rondom je ogen zoals de bekende ‘kraaienpootjes’. Er zijn diverse invloeden die voor rimpels kunnen zorgen en ook diverse mogelijkheden om rimpels te verminderen of voorkomen. Daarnaast zijn er ook diverse ingrediënten die je in kunt zetten tegen rimpels rondom je ogen. In deze blog bekijken we de oorzaken en ingrediënten en zoeken we de beste oogcreme tegen rimpels!

Hoe ontstaan rimpels rondom je ogen?

Rimpels kunnen op verschillende manieren ontstaan. De belangrijkste oorzaken zijn:

  • Door veroudering neemt de productie van collageen en elastine in onze huid af.
  • Blootstelling aan UV-straling, dit kan leiden tot huidbeschadiging en het versnellen van het verouderingsproces.
  • Ook een ongezonde levensstijl met factoren zoals te weinig slaap, te veel alcohol en roken kunnen leiden tot huidbeschadiging en het versnellen van het verouderingsproces.

Ingrediënten voor oogcremes

Om rimpels te verminderen of te voorkomen, is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden en de huid te beschermen tegen blootstelling aan UV-straling. Bovendien kunnen oogcrèmes met bepaalde ingrediënten helpen om rimpels te verminderen en de huid rondom de ogen te verstevigen. Hieronder staan enkele van de beste ingrediënten voor oogcrèmes tegen rimpels:

  • Retinol is een vorm van vitamine A die helpt om de huid te verstevigen en te verjongen. Het kan ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren (de Radiance Eye Contour bevat retinol)
  • Hyaluronzuur is een stof die helpt om vocht vast te houden in de huid (zit in de Anti-Aging Eye Contour van Toskani)
  • Peptiden zijn eiwitten die helpen om de huid te verstevigen en te verjongen. Ze kunnen ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de huid rondom de ogen te verstevigen (zoals in de Restoring Eye Recovery Gel)
  • Cafeïne kan helpen om de bloedcirculatie rondom de ogen te verbeteren en de huid te verstevigen.
  • Komkommerextract kan helpen om de huid te verkoelen en te hydrateren (de Total Eye Lift Creme bevat niet alleen komkommerextract, maar ook retinol en peptiden!)

Bij het kiezen van een oogcrème is het belangrijk om te zoeken naar producten die deze of soortgelijke ingrediënten bevatten. Het is ook aan te raden om te zoeken naar producten die zijn gemaakt met natuurlijke, plantaardige stoffen en zonder schadelijke chemicaliën. Zo kun je ervoor zorgen dat je de huid rondom je ogen zorgvuldig behandelt en rimpels op een natuurlijke manier vermindert, zonder oogirritaties.

Vochtinbrengende crèmes

Naast alle voorgenoemde ingrediënten, is het aan te raden om regelmatig een vochtinbrengende oogcrème te gebruiken om de huid rondom de ogen te hydrateren en te verstevigen. Dit kan helpen om rimpels te verminderen en de huid gezonder te houden. Vermijd ook het wrijven of trekken aan de huid rondom de ogen, aangezien dit kan leiden tot huidbeschadiging en het versnellen van het verouderingsproces.

We hopen dat dit je helpt bij het kiezen van de juiste oogcrème tegen rimpels. Als je nog vragen of opmerkingen hebt, aarzel dan niet om dat te laten weten. We staan altijd klaar om je verder te helpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand