De beste dagcrème voor een gevoelige huid

Een gevoelige huid kan een uitdaging zijn als het gaat om het kiezen van de juiste dagcrème. Veel producten bevatten namelijk chemicaliën en parfum die de huid kunnen irriteren en uitdrogen. Gelukkig zijn er een aantal opties op de markt die speciaal zijn ontworpen voor gevoelige huidtypes en die mild zijn en natuurlijke, hydraterende ingrediënten bevatten.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een dagcrème voor een gevoelige huid?

Kies voor een crème die hypoallergeen is. Dit betekent dat het minder kans heeft om allergische reacties te veroorzaken. Het is van belang om een crème te kiezen met natuurlijke en hydraterende ingrediënten, zodat de huid wel wordt gehydrateerd, maar de poriën niet verstoppen. Denk hierbij aan ingrediënten zoals aloë vera, kokosolie of sheabutter.

Vermijd crèmes met alcohol, parfum en andere chemicaliën. Deze kunnen de huid irriteren en uitdrogen.

Ingrediënten voor de gevoelige huid

Er zijn verschillende ingrediënten die je kunt inzetten bij een gevoelige huid:

  • Natuurlijke, hydraterende ingrediënten zoals aloë vera, kokosolie en sheabutter. Deze helpen de huid te hydrateren en te verzachten zonder de poriën te verstoppen.
  • Kalmerende ingrediënten zoals niacinamide en Avène Thermal Spring Water. Deze helpen om roodheid en irritatie te verminderen.
  • Hyaluronzuur, dat een krachtig hydraterend ingrediënt is dat de huid helpt om vocht vast te houden.
  • Glycerine, hydrateert en verzacht de huid.
  • Ceramiden helpen de huidbarrière te versterken en de huid soepel houden.

Aanbevolen dagcrèmes voor gevoelige huid

Alhydran Barrier Repair Crème

Een hele fijne hydraterende crème die je als dagcrème kunt inzetten. Zeer geschikt voor een gevoelige huid.

Toskani Total Recovery Gel

Heb je naast een gevoelige huid ook last van een vette huid? Dan is de Total Recovery Gel van Toskani absoluut een aanrader (je kunt hem natuurlijk ook gebruiken als je alleen een gevoelige huid hebt).

Tip: Bewaar de Recovery Gel in de koelkast. Als je hem vervolgens op de huid aanbrengt wanneer deze beschadigd is of als je last hebt van irritaties, dan voelt het  extra lekker aan!

DP Dermaceuticals Skin Veneer

De Skin Veneer van DP Dermaceuticals Bescherm je huid als een biocompatibele laag met “fineer” op je huid en biedt zeer goede hydratatie. Voor behandeling van rimpels, droge én gevoelige huidtypes.

Naast bovenstaande crèmes zijn er natuurlijk nog meer die je zou kunnen gebruiken. Let er dus op dat je een dagcrème selecteert met hydraterende ingrediënten en zo min mogelijk chemische ingrediënten.

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand