Wat is de beste zonnebrand voor elk huidtype?

Zonnebrand betekent letterlijk: “Huidverbranding door teveel blootstelling aan de zon”. Door je goed in te smeren met SPF kan je branding voorkomen. Maar wist je al dat zonbescherming ook tal van andere positieve effecten biedt? Het voorkomt huidveroudering en onregelmatige pigmentvorming. Daardoor is het gelijk ook de allerbeste anti-aging crème. Alleen niet elke zonnebrand is geschikt voor elk huidtype daarom helpen wij jou vandaag door ons daarom verdiepen in de zonbeschermingsproducten van IMAGE Skincare.

Alles wat je wilt weten over de sun protection factor.

De SPF geeft alleen aan hoeveel UVB-straling het zonnebrandmiddel kan absorberen of reflecteren. UVB-straling is de straling die zorgt voor verbranding van de huid. Hoe hoger de SPF hoe langer het dus duurt voordat je huid verbrandt. Hoewel SPF 50 beter beschermt dan SPF 15, betekent het niet dat SPF 50 langer beschermt. In principe is elke zonnebrandcrème na 2 uur wel van de huid gewassen of geabsorbeerd.

  • SPF 15 beschermt tegen 93% van de zonnestraling
  • SPF 30 beschermt tegen 97% van de zonnestraling
  • SPF 50 beschermt tegen 98% van de zonnestraling

Omdat alle zonproducten van IMAGE Skincare een breedspectrum filter bevatten, beschermen ze ook tegen UVA. Dat zijn de stralen waardoor je huid veroudert.

Hoe gebruik ik zonnebrand?

Smeer jezelf 30 minuten voordat naar buiten gaat in, dan heeft de zonnebrand voldoende tijd om in te trekken. Waterproof zonnebrand bestaat niet, zodra erop staat waterproof, sweatproof of beschermt de hele dag, is dit onzin. Zonnebrand moet je meerdere keren per dag, zelfs het liefst om de twee uur, aanbrengen. Zweet, water en jezelf afdrogen zorgen ervoor dat je beschermlaag verdwijnt. Wist je dat de meeste mensen te weinig zonbescherming gebruiken? Voor een optimale bescherming moet je zonbescherming zo dik als pindakaas op een boterham aanbrengen. Voor het gezicht is dit ongeveer een halve theelepel.

Welke Image Skincare zonnebrand is de beste keuze voor mijn huid?

In principe is het aanbrengen van een zonbescheming de laatste stap in jouw huidverzorgingsroutine. De producten van IMAGE skincare hydrateren en verzorgen de huid tegelijkertijd omdat ze naast zonwerende ook voedende, antioxiderende en hydraterende ingrediënten bevatten. Heel handig, want je hebt dus geen aparte dagcrème meer nodig. Sinds kort bevatten alle producten, naast de zonfilter, ook een blauw lichtfilter tegen schermstraling. Je kan dus ook met een gerust hart achter je scherm zitten.

Product   Bescherming Huidtype
Prevention+ Daily Hydrating Moisturizer SPF 30   UV: Fysisch (zinkoxide)
Blauw licht (HEV)  
Droge – gecombineerde huid
  
Ook geschikt voor:
– Rosacea
– Gevoelige huid  
Prevention+ Daily Ultimate Protection Moisturizer SPF 50   UV: Fysisch (zinkoxide)
Chemisch (homosalate) Blauw licht (HEV)  
Droge – gecombineerde huid
  
Ook geschikt voor:
– Huidveroudering
– Hyperpigmentatie  
Prevention+ Daily Tinted Moisturizer SPF 30   UV: Fysisch (zinkoxide)
Blauw licht (HEV)  
Droge – gecombineerde huid  

Ook geschikt voor:
– Rosacea
– Gevoelige huid
– Snel glimmende huid
– Huid met behoefte aan      Camouflage
Prevention+ Daily Matte Moisturizer SPF 30   UV: Fysisch (zinkoxide)
Chemisch (homosalate)
Blauw licht (HEV)  
Gecombineerde -Vette huid  

Ook geschikt voor:
– Acne
– Acne-gevoelige huid
– Snel glimmende huid
Image MD- Restoring Daily Defense Moisturizer SPF 50   UV: Fysisch (titaniumdioxide / zinkoxide)
Chemisch (homosalate)
Blauw licht (HEV)  
Alle Huidtypen  

Ook geschikt voor:
– Rosacea
– Gevoelige huid
– Huidveroudering
– Hyperpigmentatie  

Meer weten? Vraag dan onze huidtherapeut om advies. Zij help jou graag om een goede keuze te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 107 reviews.
Winkelmand