Wat is de beste oogcreme tegen wallen?

Wat zijn de oorzaken van wallen

Wallen kunnen op verschillende manieren ontstaan. Soms zijn ze het gevolg van een ongezonde levensstijl zoals te weinig slaap, te veel alcohol en cafeïne of roken. Naast deze oorzaken die betrekking hebben op levensstijl, zijn er ook andere oorzaken:

 • Allergieën voor bepaalde stoffen, zoals pollen of huisstofmijt.
 • Oogvermoeidheid doordat we te veel kijken naar een scherm of langdurig inspannen.
 • Veroudering, waarbij oogleden en huid rondom de ogen dunner worden, kan ook leiden tot wallen en rimpeltjes.

Welke ingrediënten helpen om wallen te verminderen

Om wallen te verminderen of te voorkomen, is het belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden en eventuele allergieën te behandelen. Bovendien kunnen oogcrèmes met bepaalde ingrediënten helpen om wallen te verminderen en de huid rondom de ogen te verstevigen. Hieronder staan enkele van de beste ingrediënten voor een oogcreme tegen wallen:

 • Cafeïne kan helpen om de bloedcirculatie rondom de ogen te verbeteren en de huid te verstevigen. Dit kan leiden tot minder wallen en een minder vermoeid uiterlijk.
 • Vitamine K kan helpen om donkere kringen onder de ogen te verminderen. Het kan ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de huid rondom de ogen te verstevigen.
 • Hyaluronzuur is een stof die helpt om vocht vast te houden in de huid. Dit kan helpen om de huid rondom de ogen te verstevigen en te hydrateren, wat kan leiden tot minder wallen en rimpels.
 • Peptiden zijn eiwitten die helpen om de huid te verstevigen en te verjongen. Ze kunnen ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de huid rondom de ogen te verstevigen, wat kan leiden tot minder wallen en rimpels.
 • Retinol is een vorm van vitamine A die helpt om de huid te verstevigen en te verjongen. Het kan ook helpen om de bloedcirculatie te verbeteren en de huid rondom de ogen te verstevigen
 • Komkommerextract kan helpen om de huid te verkoelen en te hydrateren. Dit kan helpen om wallen te verminderen en de huid rondom de ogen te verstevigen.
 • Aloë vera is een plant die bekend staat om zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het kan helpen om de huid rondom de ogen te hydrateren en te verstevigen, wat kan leiden tot minder wallen en rimpels.
 • Shea butter is een natuurlijke olie die bekend staat om zijn verzachtende en verstevigende eigenschappen. Het kan helpen om de huid rondom de ogen te hydrateren en te verstevigen, wat kan leiden tot minder wallen en rimpels.

Kies jouw oogcreme tegen wallen

Bij het kiezen van een oogcrème is het belangrijk om te zoeken naar producten die deze of soortgelijke ingrediënten bevatten. Het is ook aan te raden om te zoeken naar producten die zijn gemaakt met natuurlijke, plantaardige stoffen en zonder schadelijke chemicaliën. Zo kun je ervoor zorgen dat je de huid rondom je ogen zorgvuldig behandelt en wallen op een natuurlijke manier vermindert. Enkele oog crèmes die wij jou willen aanraden:

Ben je benieuwd naar wat geschikt is voor jouw ogen of wil je gratis een advies op maat? Neem dan contact op met onze huidtherapeut.

De waardering van theskindepartment.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.8/10 gebaseerd op 106 reviews.
Winkelmand